понеделник, 26 февруари 2018 г.

техника за декорация в кулинарията


Карвинг е изкуството да твориш шедьоври в кухнята. Тук кулинарите се превръщат в художници, които с подходящите инструменти създават приказни образи върху реколтата в градината. Карвинг – това са техниките на декорация, при които плодовете и зеленчуците оживяват.



Карвинг – техника за декорация в кулинарията

Карвинг означава издълбаване на фигури на хора, животни или на бойни сцени върху повърхността на плодове и зеленчуци, формиране на цветни композиции от резбовани плодове и зеленчуци, както и създаването на оригинални салатиери от кората на някои плодове.
Декорацията на плодове и зеленчуци е древна практика, произлизаща от азиатските страни, но намерила бързо почитатели и извън Изтока. За Тайланд, Япония и Китай карвингът е задължителен елемент за всяка официална вечеря и един от символите на азиатската кухня. Днес той е достъпен за всеки, който иска да овладее кулинарното изкуство, признак за изисканост и оригиналност, лесен начин да впечатлите гостите и да накарате децата да опитат от здравословната храна